Spring naar inhoud

Gebouwklimaatsystemen

16

Geavanceerde klimaatsystemen voor kantoren, hotels, winkels, restaurants, banken

Veranderend klimaat en de huidige architectuur met hoge isolatiewaarde en grote glasoppervlakten zorgen ervoor dat klimaatsystemen steeds belangrijker worden in de utiliteitsbouw.

Ook door de toename van elektronische apparatuur - en de warmteafgifte die hiermee gepaard gaat - is airconditioning essentieel geworden.

VRV-systemen - Variable Refrigerant Flow (of Volume)

Voor koeling per ruimte wordt dan gebruik gemaakt van VRV-systemen. Bij deze systemen wordt gebruik gemaakt van een of meerdere centrale buitenunits waarop meerdere binnenunits worden aangesloten. Tot zo'n 64 binnenunits.

VRV-systemen zijn standaard in een warmtepomp-uitvoering.

CO2-uitstoot en energieverbruik laag

Met de nieuwe kijk op ons klimaat en milieu zal er steeds meer behoefte zijn aan verwarmingssystemen met een lage CO2 uitstoot en een laag energieverbruik.

VRV-systemen voldoen aan deze vraag en zijn er in twee uitvoeringen:

  • warmtepompsystemen in een koelen OF verwarmen uitvoering
  • warmtepompsystemen in een koelen EN verwarmen uitvoering

Het grote voordeel van een koelen EN verwarmen uitvoering is de mogelijkheid om een ruimte te koelen en een andere ruimte te verwarmen met hetzelfde systeem.

Warmtepompsystemen die koelen én verwarmen

Bij koeling wordt er warmte onttrokken uit de ruimte. Bij een VRV-systeem - in een koelen en verwarmen uitvoering - wordt de onttrokken warmte weer hergebruikt om een andere ruimte te verwarmen. Of zelfs de vloerverwarming of warm tapwater.

Deze manier van warmteterugwinning levert een forse energiebesparing op.

Een VRV-systeem:

  • is zeer geschikt als hoofdverwarming
  • koelt, verwarmt en ontvochtigt met één binnenunit per ruimte
  • is per ruimte regelbaar
  • met WTW-units kan ook in de ventilatie - verse lucht - voorzien

Een VRV-systeem dat voldoet aan de huidige eisen heeft nog meer voordelen.

Energiezuinig en subsidie

De huidige VRV-systemen zijn een van de meest energiezuinige systemen op de markt. In tegenstelling tot conventionele systemen levert een VRV-systeem exact de capaciteit welke wordt gevraagd.

Geluidsniveau

Een hoog geluidsniveau wordt als hinderlijk ervaren, de binnen- en buitenunits van een VRV-systeem hebben een laag geluidsniveau.

Intelligente Regelingen

De systemen hebben zeer veel instelmogelijkheden welke optimaal zijn af te stemmen op de wensen van de gebruiker. Ook is er een grote keuze in lokale en centrale regelingen, waaronder klimaatbeheersingssystemen.

Uitgebreide ontwerpmogelijkheden en eenvoudige installatie

Het VRV-systeem is een compleet werkend systeem van één fabrikant met een ruime keuze in toe te passen modellen voor de binnen- en buitenunits in verschillende capaciteiten, voor elke situatie is een passende oplossing.

Koudemiddel

De VRV-systemen zijn voorzien met een milieuvriendelijk koudemiddel met een laag CO2-equivalent.

Wettelijk vereiste certificeringen

VRV-systemen worden steeds meer toegepast in Nederland, dankzij de kwaliteit ervan. De installatie van deze systemen mag alleen worden uitgevoerd door installateurs welke in het bezit zijn van de wettelijk vereiste certificeringen.

Situatie en goede keuze

De keuze en prijs van een VRV-systeem is dan ook mede afhankelijk van de situatie waarin deze geplaatst dient te worden.

Wij zijn gecertificeerd installateur en helpen graag bij een goede keuze voor uw specifieke situatie.

Meer weten?

Bel 036 - 5318833 of mail

voor informatie, advies of een offerte, wij helpen u verder!