Spring naar inhoud

Warmtepomp

720x360 voor klant Frigo Techniek-9

Een warmtepomp is een installatie, bedoeld om ruimten of een huis te verwarmen.

Warmtepompen gebruiken warmte uit de buitenlucht of bodem, verzameld en transporteert deze en voorziet uw woning of kantoor van warmte en/of warm tapwater.

Sommige uitvoeringen kunnen daarnaast ook koelen, waardoor u met één systeem:

  • het gehele jaar
  • een aangename temperatuur
  • én warm water heeft.

Een warmtepomp kan worden gebruikt voor diverse warmte afgifte systemen zoals radiatoren, vloerverwarming en tapwater, zonder of in combinatie met een conventionele CV-ketel.

Rendement warmtepomp

Het rendement van een warmtepomp ligt aanzienlijk hoger.

De conventionele CV-, HR- ketel heeft op zijn best een rendement van 98%. Dat betekent dat 100% verbranding resulteert in 98% energie opbrengst.

De warmtepomp doet dat anders: deze verzamelt en transporteert warmte die al aanwezig is, zelfs bij lage buitentemperaturen.

De energieprestatie van een warmtepomp uitgedrukt in een COP (Conversion Of Power). Eigenlijk is dit het verhoudingsgetal tussen ingaande en opgebrachte energie.

Voorbeeld: bij een COP van 4 zal het apparaat voor 1 kWh aan verbruikte energie (elektriciteit) voor 4 kWh warmte zorgen. Oftewel: een rendement van 400% (en 300% gratis energie).

Vanaf een COP van boven de 2,9 is een warmtepomp financieel gunstig ten opzichte van een CV-/HR-ketel. Zie ook het omslagpunt in deze grafiek:

kosten warmtepomp cv-ketel

Bron grafiek: kennis.greenhome.nl

 

Subsidie

Doordat deze vorm van verwarmen resulteert in een lager energieverbruik en lagere CO2-uitstoot is de ISDE-subsidie van toepassing. Afhankelijk van de capaciteit en de gekozen uitvoering is de maximale subsidie € 2.500.

Installatie warmtepomp

Frigo Techniek heeft gediplomeerde monteurs welke vakkundig werk leveren met betrekking tot de installatie. Daarnaast kunnen wij u een onderhoudscontract aanbieden met service bij storingen en onderhoud aan uw warmtepomp.

Meer weten?

Bel 036 - 5318833 of mail

voor informatie, advies of een offerte, wij helpen u verder!

 

Dit zijn ook onze klanten:

website 720x126 px